Aquaking RVS² UVC 55Watt PL Bekijk groter

Aquaking RVS² UVC 55Watt PL

Nieuw product

Aquaking RVS² UVC 55Watt PL

UV-C filter RVS² UVC om je vijver eenvoudig vrij te houden van zweefalgen en ziektekiemen. Voorzien van een speciale PL-lamp zodat de ziektekiemen en bacteriën geen kans krijgen. Simpel maar erg doeltreffend!

Meer details

4 Items

€ 148,35

Meer informatie

Beschrijving Aquaking RVS² UVC 55Watt

Deze UV-C filter RVS² UVC van Aquaking is voorzien van een speciale PL-lamp van 55 Watt; deze lamp staat garant voor een langere levensduur en betere lichtopbrengst. Door de extra reflectie van de roestvrij stalen behuizing is de lichtopbrengst zo'n 35% hoger. Deze UV-C unit is geschikt tot een maximale vijverinhoud van 35 m³ en voor een vijverpomp met een maximale flow van 15 m³ per uur. De ideale unit om je vijvervissen mede te beschermen tegen ziektes en je vijver helder en schoon te houden.

Kenmerken Aquaking RVS² UVC 55Watt

  • PL UV-C lamp: 55 Watt
  • maximale vijverinhoud: 50.000 liter
  • maximale flow: 20.000 liter per uur
  • afmetingen: 636 x 544 x 144 mm (lxbxh)
  • inclusief slangtule (in/uitgang)
  • garantie 2 jaar (exclusief kwartsglas, UV-C lamp en afdichtringen)

Werking UV-C

unit UV-C units worden gebruikt om aquarium- en vijverwater vrij van zweefalgen te houden en ziektekiemen te beperken. Met UV-C filtratie verkrijg je kristalhelder water en een gezond watermilieu voor vissen en waterplanten. De werking berust op ultraviolette straling,die de cellen van dierlijke en plantaardige organismen aantast. Daar het te filteren water in een dunne laag direct langs het kwartsglas wordt geleid is de werking optimaal. Wij adviseren de UV-C unit tijdens het vijverseizoen continu te laten branden. In het winterseizoen dien je in verband met bevriezing, het apparaat te verwijderen.

Onderhoud UV-C unit

Om een optimale werking van deze UV-C unit te behouden dien je minimaal 3 keer per jaar de aan- en afvoeraansluitingen alsmede het kwartsglas schoon te maken. Schakel de stroomtoevoer van de UV-C unit en de vijverpomp uit. Verwijder voorzichtig de kwartbuis en maak deze met een lauwwarm sopje schoon. Eventuele kalkaanslag met azijn verwijderen. De effectieve levensduur van de UV-C lamp bedraagt ± 9.000 branduren. Bij continu gebruik gaat de UV-C lamp dan ook minimaal een vijverseizoen lang mee. Het verdient aanbeveling ieder voorjaar in maart een nieuwe UV-C lamp te plaatsen. Pas na een week of twee is de opbrengst van de PL UV-C lamp optimaal. Dit is een normaal proces voor dit type lamp.