Voor- en najaarscontrole

 

Kwaliteit en zekerheid

 

Microscopisch onderzoek bij uw vissen.

Vissen behandelen tegen parasieten, wormen etc.

Wond behandeling.

Waterkwaliteit testen.

Bacteriedruk meten.

Filterlijn nalopen.

Montage en demontage Filter installatie.

 

Waar nodig kunnen wij u adviseren wat te doen en de koi eventueel meteen behandelen.

 

Aan dit bezoek zitten kosten verbonden. Hieronder vindt u de tarieven voor het bezoek/onderzoek, gemeten vanuit onze vestiging in lemmer.    

Dit is exclusief eventuele medicijnen die wij overigens wel altijd bij ons hebben. De prijzen van de medicijnen kunt u terugvinden in onze webshop.

0-20 km 42,50 Euro

20-40 km 62,50 euro

Meer km's in overleg

Brandstofkosten 0,32 per kilometer

Bacteriedruk meten 35,- euro

 

Bacteriedruk meten

 

Een te hoge bacteriedruk in de vijver kan leiden tot problemen met de vissen. Vinrot, bekrot, kieuwrot, wonden en ontstekingen worden vaak veroorzaakt door "slechte" bacteriën die in te hoge aantallen in uw vijverwater voorkomen. Dit kan het geval zijn door bijvoorbeeld een slechte waterkwaliteit, ophoping van vuil, stilstaand water in delen van de vijver, een vervuilde plantenfilter, onvoldoende verversen enzovoort.

 

Als u het vermoeden heeft dat er iets niet klopt aan uw vijver, vissen doen vreemd, krijgen plotseling wonden of u bent gewoon benieuwd hoe het met de bacteriehuishouding in de vijver is gesteld, laat dan de bacteriedruk van uw vijver door ons meten. Binnen 24 uur kunnen we u vertellen of de bacteriedruk te hoog is.

 

Is de bacteriedruk inderdaad te hoog is het belangrijk dat we de oorzaak van de te hoge bacteriedruk in de vijver achterhalen.

 

Daarna moeten we gaan zoeken waar het probleem vandaan komt zodat het niet opnieuw gebeurt. Hier kunnen we u uiteraard bij helpen.

Mocht u deze test willen doen kunt u langs komen in onze winkel of contact met ons opnemen. Info@koivilla.nl We sturen u dan de benodigde materialen op, die kunt u naar ons terug sturen zodat wij de slide op de kweek kunnen zetten.